Mültrun o Katutos (Pa fregit) - Araucanía, Xile

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Lafken Painemilla, Girona

INGREDIENTS

  • blat
  • aigua
  • farina
  • alls
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

El dia abans, deixeu el blat en remull. L'endemà, poseu el blat en una olla amb força aigua i feu-lo coure, a foc molt fluix i amb la l'olla tapada, fins que sigui ben tou. Aneu-lo remenant de tant en tant.
Un cop cuit, coleu-lo i tritureu-lo amb el túrmix fins que n'obtingueu una pasta força espessa. Després, treballeu-la una mica a mà, escampant una mica de farina per sobre del marbre, per acabar de compactar-la.
Aneu agafant porcions de massa i feu-ne boles de la mida d'una mandarina. Aplanaeu cada bola i doneu-hi una forma allargada. Tot i que el blat ja sigui cuit, procureu que les peces no us quedin gaire gruixudes.
Peleu i matxuqueu un parell de grans d'all. Reserveu-los.
Poseu una mica d'oli en una paella i fregiu-hi una mica dels alls matxucats. No deixeu que agafin color. Tot seguit, aneu-hi fregint les peces de massa, que han de quedar daurades de tots dos costats. Si voleu, els podeu posar un polsim de sal per sobre, un cop cuites.
Si voleu preparar els mültrun més suaus, els podeu escaldar en aigua bullent, tot just perquè aquesta mena de coques quedin compactades, perquè el blat ja és cuit.
El mültrun es menja com si fos pa, acompanyant la majoria de plats.

Anar al contingut