Muhammara (Crema de pebrot -de la Mireille-) - Damasc, Síria
- Programa: Karakia
- Cuina: Mireille Al Farah, Barcelona
INGREDIENTS
- 1-2 pebrots vermells
- un grapat de nous
- 1-2 llesquetes de pa torrat
- comí
- bitxo
- oli i sal
PREPARACIÓ
Escaliveu els pebrots, peleu-los i reserveu-los.
Trossegeu les nous. Reserveu-ne 3 o 4 per guarnir el plat.
Poseu el pebrot dins el bol del túrmix, afegiu-hi les nous trossejades i el pa torrat.
Condimenteu-ho amb el comí i el bitxo (al vostre gust de picant), sal i un raig d'oli.
Tritureu-ho fins que n'obtingueu una textura cremosa.
Aboqueu aquesta crema en una safata, repartiu-hi les nous senceres i ruixeu-la amb un bon raig d'oli d'oliva.
Deixeu-la refredar una estona a la nevera abans de portar-la a taula.
Aquesta crema va molt bé per acompanyar tant plats de carn a la brasa com de peix o kebabs.
Trossegeu les nous. Reserveu-ne 3 o 4 per guarnir el plat.
Poseu el pebrot dins el bol del túrmix, afegiu-hi les nous trossejades i el pa torrat.
Condimenteu-ho amb el comí i el bitxo (al vostre gust de picant), sal i un raig d'oli.
Tritureu-ho fins que n'obtingueu una textura cremosa.
Aboqueu aquesta crema en una safata, repartiu-hi les nous senceres i ruixeu-la amb un bon raig d'oli d'oliva.
Deixeu-la refredar una estona a la nevera abans de portar-la a taula.
Aquesta crema va molt bé per acompanyar tant plats de carn a la brasa com de peix o kebabs.