Müesliguezli (Galetes de musli) - Suïssa

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Miriam de Font-Renz, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a unes 40 galetes:
  • 150 g de farina
  • 150 g de margarina
  • 100 g de sucre
  • 70 g de sucre morè
  • 270 g de müesli
  • 1 ou
  • 8 g de llevat en pols
  • sal

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a 180º.
Passeu pel sedàs la farina i el llevat. Barregeu-ho juntament amb un pessic de sal. Reserveu-ho.
En un altre bol més gros, desfeu-hi la margarina i barregeu-la amb el sucre i el sucre morè. Després incorporeu-hi l'ou. Remeneu-ho i afegiu-hi el müesli. Per últim, afegiu-hi la farina amb llevat. Barregeu-ho tot plegat fins que la massa tingui una consistència compacta.
Feu petites boles amb aquesta massa, de la mida d'una nou, i distribuïu-les per la safata del forn, que abans haureu untat amb mantega (també la podeu folrar amb paper de forn, molt més pràctic). Tingueu present que, per l'efecte de l'escalfor, les boles s'aplanaran. No poseu les boles gaire juntes, perquè se us poden enganxar les galetes.
Poseu la safata al forn durant uns 15 minuts. Feu un cop d'ull al forn una mica abans, per controlar que les vores de les galetes no es cremin. Han de quedar daurades, no torrades. Per saber si les galetes ja estan al punt, aixafeu-ne una amb el dit (vigileu, que cremen). Si la galeta s'enfonsa i després recupera la forma, vol dir que ja es poden treure del forn.