Mousse de xocolata amb maduixes i gelat de llimona

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: M. Dolors Gallego
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Marejol

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 8 maduixots
  • 8 maduixetes
  • 4 boles petites de gelat de llimona
  • 2 fulles de gelatina
  • menta fresca
  • 350 g de xocolata 70% cacau
  • 500 g de nata per muntar
  • 125 g de crema de llet
  • 125 g llet
  • 40 g rovells
  • 50 g de sucre
  • aigua
  • sucre
  • opcional: galeta esmicolada

PREPARACIÓ

Per fer la crema, poseu un cassó al foc i escalfeu-hi la llet i la crema de llet, fins que arrenqui el bull.

Mentrestant, en un bol, barregeu els rovells i el sucre amb varetes manuals. Després, afegiu la barreja de sucre i rovells al cassó on teniu la llet i la crema de llet calentes, deixeu-ho coure fins que arribi a 80 graus, deixeu-ho refredar una mica, afegiu-hi la gelatina, prèviament remullada, i remeneu-ho bé.

A continuació, poseu la cobertura de xocolata, prèviament picada en un bol, coleu-hi la crema calenta al damunt i bateu-ho amb unes varetes elèctriques per evitar els grumolls.

Tot seguit, amb una batedora amb varetes munteu la nata i incorporeu-la a poc a poc a la barreja de xocolata i crema barrejant-ho bé. Després, ompliu els motllos amb la mousse i refredeu-los durant 3 hores a la nevera.

Finalment, en una paella, salteu els maduixots, tallats a trossos, juntament amb el sucre i una mica d'aigua fins que tingueu una textura més lleugera que la melmelada.

I ja per acabar, desemmotlleu la mousse, emplateu-la, col·loqueu-hi al damunt una maduixeta i una fulla de menta, poseu-hi al costat una mica de melmelada lleugera de maduixots i guarniu el plat amb una bola de gelat de llimona i una mica de galeta esmicolada per sobre.