Mousse de maracujà

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • 1/2 de concentrat de maracujà
  • 4 fruites de la passió
  • 2 clares d'ou
  • 110 g de sucre glas
  • 1 cullerada d'aigua
  • 3 fulls de gelatina
  • 180 g de nata muntada (crema de llet amb un 35% de matèria grassa)

PREPARACIÓ

Preparació:20 minuts
cocció: 2h. al frigorífic (4º)
Ingredients per a 1/2 l de mousse


Procediment:

1. Peleu i traieu els pinyols dels albercocs. Feu el mateix amb el maracujà. Amb la batedora, feu-ne 2 purés diferents.
2. Poseu les clares d'ou en un bol d'acer ben sec, i fiqueu-lo al congelador durant 5 minuts. Escalfeu l'aigua i el sucre en un cassó per fer un caramel molt lleuger i una mica ros. Deixeu-lo refredar fins a temperatura ambient.
3. Munteu les clares amb una gota de suc de llimona al punt de neu.
Afegiu-hi el caramel a poc a poc sense deixar de batre. Reserveu-ho.
4. Fiqueu la gelatina en aigua freda. Escalfeu el puré d'albercocs. Quan la gelatina estigui tova, dissoleu-la al puré i, amb un colador, barregeu-ho amb el puré de maracujà. Refredeu-ho en un bany maria d'aigua i glaçons.
5. Barregeu la nata i les clares amb la mà o amb una llengua, amb una suavitat extrema per no destruir la seva textura escumosa.
6. Repetiu el procediment amb els purés. Poseu-ho en les copes on ho vulgueu presentar i filmeu-les. Refredeu-les 2 hores a la nevera.