Mousse de maracujà
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per persona:
- 1/2 de concentrat de maracujà
- 4 fruites de la passió
- 2 clares d'ou
- 110 g de sucre glas
- 1 cullerada d'aigua
- 3 fulls de gelatina
- 180 g de nata muntada (crema de llet amb un 35% de matèria grassa)
PREPARACIÓ
Preparació:20 minuts
cocció: 2h. al frigorífic (4º)
Ingredients per a 1/2 l de mousse
Procediment:
1. Peleu i traieu els pinyols dels albercocs. Feu el mateix amb el maracujà. Amb la batedora, feu-ne 2 purés diferents.
2. Poseu les clares d'ou en un bol d'acer ben sec, i fiqueu-lo al congelador durant 5 minuts. Escalfeu l'aigua i el sucre en un cassó per fer un caramel molt lleuger i una mica ros. Deixeu-lo refredar fins a temperatura ambient.
3. Munteu les clares amb una gota de suc de llimona al punt de neu.
Afegiu-hi el caramel a poc a poc sense deixar de batre. Reserveu-ho.
4. Fiqueu la gelatina en aigua freda. Escalfeu el puré d'albercocs. Quan la gelatina estigui tova, dissoleu-la al puré i, amb un colador, barregeu-ho amb el puré de maracujà. Refredeu-ho en un bany maria d'aigua i glaçons.
5. Barregeu la nata i les clares amb la mà o amb una llengua, amb una suavitat extrema per no destruir la seva textura escumosa.
6. Repetiu el procediment amb els purés. Poseu-ho en les copes on ho vulgueu presentar i filmeu-les. Refredeu-les 2 hores a la nevera.
cocció: 2h. al frigorífic (4º)
Ingredients per a 1/2 l de mousse
Procediment:
1. Peleu i traieu els pinyols dels albercocs. Feu el mateix amb el maracujà. Amb la batedora, feu-ne 2 purés diferents.
2. Poseu les clares d'ou en un bol d'acer ben sec, i fiqueu-lo al congelador durant 5 minuts. Escalfeu l'aigua i el sucre en un cassó per fer un caramel molt lleuger i una mica ros. Deixeu-lo refredar fins a temperatura ambient.
3. Munteu les clares amb una gota de suc de llimona al punt de neu.
Afegiu-hi el caramel a poc a poc sense deixar de batre. Reserveu-ho.
4. Fiqueu la gelatina en aigua freda. Escalfeu el puré d'albercocs. Quan la gelatina estigui tova, dissoleu-la al puré i, amb un colador, barregeu-ho amb el puré de maracujà. Refredeu-ho en un bany maria d'aigua i glaçons.
5. Barregeu la nata i les clares amb la mà o amb una llengua, amb una suavitat extrema per no destruir la seva textura escumosa.
6. Repetiu el procediment amb els purés. Poseu-ho en les copes on ho vulgueu presentar i filmeu-les. Refredeu-les 2 hores a la nevera.