Mote con huesillos (Postres de blat i orellanes) - Xile

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Diana i Tamara, Barcelona

INGREDIENTS

  • mote sec (blat)
  • huesillos (orellanes)
  • aigua
  • sucre
  • pell de llimona
  • 1 canonet de canyella

PREPARACIÓ

Deixeu el mote en remull durant tota una nit perquè es torni a hidratar.
Un parell d'hores abans de començar la preparació, deixeu en remull també les orellanes, millor de mida grossa.
Poseu el mote i les orellanes remullades dins una olla, ompliu-la d'aigua gairebé fins a dalt i afegiu-hi 3 o 4 cullerades de sucre (segons el vostre gust), un tros de pell de llimona i el canonet de canyella trencat a trossos. Remeneu-ho i deixeu que bulli durant una hora i mitja com a mínim.
Deixeu-ho refredar i serviu un parell de cullerades o tres de mote i un huesillo per persona.

Anar al contingut