Mote con huesillos (Postres de blat i orellanes) - Xile
- Programa: Karakia
- Cuina: Diana i Tamara, Barcelona
INGREDIENTS
- mote sec (blat)
- huesillos (orellanes)
- aigua
- sucre
- pell de llimona
- 1 canonet de canyella
PREPARACIÓ
Deixeu el mote en remull durant tota una nit perquè es torni a hidratar.
Un parell d'hores abans de començar la preparació, deixeu en remull també les orellanes, millor de mida grossa.
Poseu el mote i les orellanes remullades dins una olla, ompliu-la d'aigua gairebé fins a dalt i afegiu-hi 3 o 4 cullerades de sucre (segons el vostre gust), un tros de pell de llimona i el canonet de canyella trencat a trossos. Remeneu-ho i deixeu que bulli durant una hora i mitja com a mínim.
Deixeu-ho refredar i serviu un parell de cullerades o tres de mote i un huesillo per persona.
Un parell d'hores abans de començar la preparació, deixeu en remull també les orellanes, millor de mida grossa.
Poseu el mote i les orellanes remullades dins una olla, ompliu-la d'aigua gairebé fins a dalt i afegiu-hi 3 o 4 cullerades de sucre (segons el vostre gust), un tros de pell de llimona i el canonet de canyella trencat a trossos. Remeneu-ho i deixeu que bulli durant una hora i mitja com a mínim.
Deixeu-ho refredar i serviu un parell de cullerades o tres de mote i un huesillo per persona.