Mostillo de mel amb salsa de ratafia

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal del Llac

INGREDIENTS

  • 500 g de mel
  • 150 g de farina
  • 100 g de nous
  • 1 i 1/4 de l d'aigua
  • 1 copa de ratafia
  • 1/2 l de llet
  • 20 g de sucre
  • 20 g de mantega

PREPARACIÓ

Poseu la mel en un litre d'aigua bullent. Remeneu-ho una mica i feu-ho bullir mitja hora.
Mentrestant, desfeu la farina amb un quart de litre d'aigua freda i bateu-ho amb la batedora. A continuació, afegiu-ho a l'aigua amb mel sense deixar de remenar i poseu-hi després les nous una mica picades. Traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Mentre es refreda, prepareu la salsa de ratafia. Feu un caramel amb el sucre, afegiu-hi la mantega, i un cop estigui desfeta, flamegeu-ho amb ratafia. Poseu la llet a bullir. Aboqueu la nata a la salsa , remeneu-ho i, just al final, tireu-hi una mica de ratafia. Coleu-la i deixeu-la refredar. Talleu el mostillo a rodelles, ja fred, i col·loqueu-lo dins d'un parell de galetes. Escampeu pel plat una mica de salsa de ratafia.