Morro de bacallà i pil-pil de romesco

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Miralles
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Racó d'en Canela, Piera

INGREDIENTS

  • 4 morros de bacallà de 200 g Per al parmentier d'escarola:
  • 4 porros
  • 4 patates
  • 80 g de mantega
  • 400 g d'escarola verda
  • brou de bacallà
  • sal
  • pebre
  • oli Per al pil-pil de romesco:
  • 100 g de romesco
  • oli d'oliva
  • suc de la cocció del bacallà

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola, poseu el porro, la patata i l'escarola, remeneu-ho i deixeu que s'ofegui a poc a poc.
Mentrestant, en una paella amb oli, daureu el morro de bacallà. Per fer el parmentier, afegiu brou de bacallà a la cassola de les verdures, deixeu-ho coure uns 15 minuts i tritureu-ho. A continuació, per fer el pil-pil de romesco, incorporeu en una paella el romesco, les nyores, ametlles torrades, avellanes, tomàquet escalivat, all, oli i el suc del bacallà, de manera que us quedi una salsa gelatinosa. Per servir el plat, poseu un fons de salsa parmentier, el morro de bacallà i napeu-lo amb el pil-pil de romesco. I ja, per acabar, decoreu-ho amb pols d'anxova, amb una teula de parmesà i oliva negra i una miqueta d'escarola.