Moro de guandules (Arròs amb fesols) - República Dominicana
- Programa: Karakia
- Cuina: Víctor, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 kg d'arròs
- 2 llaunes de guandules
- 1/2 ceba
- 1 gra d'all
- 1/4 de pebrot verd
- tomàquet triturat
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Peleu i trossegeu la ceba a bocins petits. Enrossiu-la en una cassola amb un raig d'oli. Incorporeu-hi tres de cullerades de tomàquet triturat. Remeneu-ho i afegiu els guandules a la cassola prèviament escorreguts. Saleu-ho al vostre gust i aboqueu-hi prou aigua perquè els guandules quedin coberts, però tenint present que després hi coureu l'arròs i que la proporció sol ser d'una mesura d'arròs per dues d'aigua.
Quan comenci a bullir, afegiu-hi l'arròs. No l'heu de remenar perquè si no us quedarà pastós. Abaixeu el foc al mínim i deixeu que cogui, amb la cassola tapada amb paper d'alumini i la tapa a sobre, fins que no hi quedi aigua i veieu l'arròs amb fesols queda eixut.
Quan comenci a bullir, afegiu-hi l'arròs. No l'heu de remenar perquè si no us quedarà pastós. Abaixeu el foc al mínim i deixeu que cogui, amb la cassola tapada amb paper d'alumini i la tapa a sobre, fins que no hi quedi aigua i veieu l'arròs amb fesols queda eixut.