Moreneta de gerds

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els gerds aporten grans quantitats de vitamina C, flavonoides i folats, tots amb gran poder antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de nata 35%

    100 g de xocolata 70%

    100 g d'aigua de flor de taronger

    70 g de sucre

    5 rovells d'ou

    4 fulls de gelatina

    1 làmina de pasta de full

    1 capsa de gerds

    ratlladura de taronja

    una cullerada de cacau en pols

    una cullerada de sucre morè

PREPARACIÓ

  1. Hidratem la gelatina amb aigua.
  2. Barregem en un pot la nata, l'aigua de flor de taronger i una mica de ratlladura de taronja. Ho posem al foc i, quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar 10 minuts.
  3. Traiem la pasta de full, la posem damunt la taula i la tallem pel mig. La passem a la safata de forn on hem posat paper sulfurat i hi fem foradets amb una forquilla i hi espolsem sucre morè per sobre. Posem una altra làmina de paper sulfurat a sobre iuna altra safata, fent pressió per evitar que pugi la massa. Ho posem al forn, 20 minuts a 200º.
  4. Desfem la xocolata al bany maria en un recipient de vidre que posarem al foc mínim dins un pot amb una mica d'aigua.
  5. Desfem la gelatina a la barreja de nata, ous i aigua de flor de taronger. Ho colem.
  6. Blanquegem els rovells d'ou amb el sucre.
  7. Fem la crema amb els ous blanquejats i la barreja de nata, aigua de flor de taronger i la ratlladura de taronja.
  8. Ho reservem dins una mànega pastissera i ho deixem refredar a la nevera.
  9. Traiem les làmines del forn i les deixem refredar una mica.
  10. Les pintem amb la xocolata desfeta al bany maria.
  11. Posem una làmina, després la crema, una mica de cacau en pols, una altra làmina, més crema, cacau en pols i gerds per sobre.

 

Anar al contingut