Moqueca de peixe (Peix bullit amb llet de coco) - Brasil

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Ilda Soares de Oliveira, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 lluç d'1.5 kg
  • coriandre
  • tomàquets
  • cibulet
  • 200 cc d'oli de palma
  • 200 cc de llet de coco
  • gambetes seques
  • llimona
  • pimenta de cheiro (pebrot típic del Brasil)
  • sal
  • all

PREPARACIÓ

El peix s'ha de deixar marinar des del dia abans.
Per a la marinada, prepareu una barreja amb el coriandre i els alls matxucats, sal, suc de llimona i llet de coco. Aboqueu-la per sobre dels talls de peix i deixeu-ho reposar fins l'endemà.
Col·loqueu els talls de peix en una cassola de fang amb el cibulet i els tomàquets tallats a trossos, unes fulles de coriandre, un bon grapat de gambetes seques i pimenta de cheiro.
Afegiu un bon raig d'oli de palma i de llet de coco a la cassola i deixeu-ho coure uns 20 minuts a foc fluix.
Remeneu-ho de tant en tant perquè el peix no se us enganxi i serviu-ho dins la mateixa cassola.
Anar al contingut