Moqueca de peixe (Peix bullit amb llet de coco) - Brasil
- Programa: Karakia
- Cuina: Ilda Soares de Oliveira, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 lluç d'1.5 kg
- coriandre
- tomàquets
- cibulet
- 200 cc d'oli de palma
- 200 cc de llet de coco
- gambetes seques
- llimona
- pimenta de cheiro (pebrot típic del Brasil)
- sal
- all
PREPARACIÓ
El peix s'ha de deixar marinar des del dia abans.
Per a la marinada, prepareu una barreja amb el coriandre i els alls matxucats, sal, suc de llimona i llet de coco. Aboqueu-la per sobre dels talls de peix i deixeu-ho reposar fins l'endemà.
Col·loqueu els talls de peix en una cassola de fang amb el cibulet i els tomàquets tallats a trossos, unes fulles de coriandre, un bon grapat de gambetes seques i pimenta de cheiro.
Afegiu un bon raig d'oli de palma i de llet de coco a la cassola i deixeu-ho coure uns 20 minuts a foc fluix.
Remeneu-ho de tant en tant perquè el peix no se us enganxi i serviu-ho dins la mateixa cassola.
Per a la marinada, prepareu una barreja amb el coriandre i els alls matxucats, sal, suc de llimona i llet de coco. Aboqueu-la per sobre dels talls de peix i deixeu-ho reposar fins l'endemà.
Col·loqueu els talls de peix en una cassola de fang amb el cibulet i els tomàquets tallats a trossos, unes fulles de coriandre, un bon grapat de gambetes seques i pimenta de cheiro.
Afegiu un bon raig d'oli de palma i de llet de coco a la cassola i deixeu-ho coure uns 20 minuts a foc fluix.
Remeneu-ho de tant en tant perquè el peix no se us enganxi i serviu-ho dins la mateixa cassola.