Mongetes seques i gamba a la sal al pil-pil d'oli (DOP) de l'Empordà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Franco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona
INGREDIENTS
- 250 g de mongetes seques bullides
- 200 g de ceps frescos
- 1 got d'oli (DOP) de l'Empordà
- 4 gambes vermelles grosses
- 150 g de sal de cuina
- 1 fulla de gelatina
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua i sal deixeu coure els ceps durant uns quants minuts.
Seguidament, retireu els ceps, separeu-ne el peu del cap i salteu els caps en una paella amb una mica d'oli fins que estiguin dauradets.
A continuació, piqueu els peus dels ceps, poseu-los en un cassó juntament amb les mongetes i deixeu-ho coure tot junt durant uns quants minuts.
Tot seguit, cobriu la base d'una paella amb sal i salteu les gambes durant un parell de minuts per cada cara.
Per fer el pil-pil, escalfeu en un cassó l'aigua de coure els ceps juntament amb una fulla de gelatina prèviament remullada i escorreguda, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc i afegiu-hi l'oli a poc a poc mentre ho remeneu.
I ja per acabar, emplateu les mongetes, poseu-hi els caps dels ceps i les gambes a sobre i amaniu-ho tot amb el pil-pil i amb una mica d'oli d'oliva.
Seguidament, retireu els ceps, separeu-ne el peu del cap i salteu els caps en una paella amb una mica d'oli fins que estiguin dauradets.
A continuació, piqueu els peus dels ceps, poseu-los en un cassó juntament amb les mongetes i deixeu-ho coure tot junt durant uns quants minuts.
Tot seguit, cobriu la base d'una paella amb sal i salteu les gambes durant un parell de minuts per cada cara.
Per fer el pil-pil, escalfeu en un cassó l'aigua de coure els ceps juntament amb una fulla de gelatina prèviament remullada i escorreguda, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc i afegiu-hi l'oli a poc a poc mentre ho remeneu.
I ja per acabar, emplateu les mongetes, poseu-hi els caps dels ceps i les gambes a sobre i amaniu-ho tot amb el pil-pil i amb una mica d'oli d'oliva.