Mongetes del ganxet (DOP) Vallès-Maresme amb crema de bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rafael Peña
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Gresca, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Elaboració típica de la dieta Mediterrània amb la característica d'ajudar a reduir els nivells de colesterol degut als seus components nutricional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g de mongetes del ganxet seques
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • ceba tendra
  • 1 cabeça d'alls
  • 200 g de bacallà esqueixat
  • tomàquet
  • pebre vermell fumat
  • 10 g d'ametlla marcona
  • fulles d'alfàbrega
  • llet i nata fresques
  • oli d'oliva i sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua freda poseu-hi les mongetes, remullades i escorregudes,
la pastanaga tallada a trossos, la ceba i mitja cabeça d'alls i deixeu-ho coure durant una hora i mitja. Seguidament, afegiu-hi la sal i deixeu-ho coure una hora i mitja més.Mentrestant, poseu en un cassó l'oli d'oliva i la resta d'alls, que haureu laminat, i deixeu-ho confitar una estona.A continuació, poseu el bacallà en un cassó amb aigua freda i deixeu-lo coure una estona. Després, escorreu-lo, poseu-lo a la Thermomix i afegiu-hi l'oli d'alls de mica en mica mentre l'aneu triturant. Quan hagueu afegit tot l'oli, poseu-hi també la llet, la nata i una mica de l'aigua de la cocció del bacallà i tritureu-ho una estona més. Tot seguit, poseu la crema de bacallà en un cassó, escalfeu-la una mica i tritureu-la amb el túrmix.Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les mongetes del ganxet juntament amb el tomàquet i la ceba tendra, tot tallat a dauets.I ja per acabar, emplateu les mongetes, poseu-hi la crema de bacallà al voltant i guarniu el plat amb unes quantes ametlles, una mica d'alfàbrega i pebre vermell fumat.
Anar al contingut