Mongetes del ganxet amb calamarsons i cloïses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Clotet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tuset, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les mongetes tenen una gran quantitat de fibra soluble, un dels millors remeis contra el colesterol i el restrenyiment.

INGREDIENTS

  • 600 g de mongetes cuites i el seu caldo
  • 250 g de calamarsons
  • 2 cloïsses
  • 1 ceba petita
  • 3 grans d'all
  • 2 cullerades de tomàquet madur ratllat
  • oli d'oliva
  • sal i pebre blanc
  • sucre
  • julivert picat

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba i l'all picats.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el tomàquet ratllat, la sal, el pebre i el sucre i deixeu-ho sofregir una estona. Mentrestant, en una paella sense oli salteu els calamarsons salats durant un parell de minuts. Seguidament, escorreu-los i salteu-los en una altra paella amb una mica d'oli i el julivert picat fins que quedin rossos.Tot seguit, poseu les mongetes amb el seu caldo, els calamarsons i les cloïses al cassó del sofregit i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. I ja per acabar, emplateu les mongetes amb els calamarsons i les cloïses.