Mongetes del ganxet amb calamarsons i cloïses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Clotet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tuset, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Les mongetes tenen una gran quantitat de fibra soluble, un dels millors remeis contra el colesterol i el restrenyiment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 600 g de mongetes cuites i el seu caldo
- 250 g de calamarsons
- 2 cloïsses
- 1 ceba petita
- 3 grans d'all
- 2 cullerades de tomàquet madur ratllat
- oli d'oliva
- sal i pebre blanc
- sucre
- julivert picat
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba i l'all picats.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el tomàquet ratllat, la sal, el pebre i el sucre i deixeu-ho sofregir una estona. Mentrestant, en una paella sense oli salteu els calamarsons salats durant un parell de minuts. Seguidament, escorreu-los i salteu-los en una altra paella amb una mica d'oli i el julivert picat fins que quedin rossos.Tot seguit, poseu les mongetes amb el seu caldo, els calamarsons i les cloïses al cassó del sofregit i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. I ja per acabar, emplateu les mongetes amb els calamarsons i les cloïses.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el tomàquet ratllat, la sal, el pebre i el sucre i deixeu-ho sofregir una estona. Mentrestant, en una paella sense oli salteu els calamarsons salats durant un parell de minuts. Seguidament, escorreu-los i salteu-los en una altra paella amb una mica d'oli i el julivert picat fins que quedin rossos.Tot seguit, poseu les mongetes amb el seu caldo, els calamarsons i les cloïses al cassó del sofregit i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. I ja per acabar, emplateu les mongetes amb els calamarsons i les cloïses.