Mongetes del ganxet amb calamarsets

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Antoni Rafecas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Nansa, Sitges

INGREDIENTS

  • 300 g de mongetes del ganxet cuites
  • 400 g de calamarsets
  • 1 bosseta de tinta
  • 1 ceba mitjana
  • 2 tomàquets
  • 2 alls
  • oli i sal
  • julivert
  • pebre Per a la picada:
  • avellanes
  • ametlles
  • nous

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la ceba i els alls en una cassola amb oli calent i fregiu-ho fins que quedi ben torrat.
Després incorporeu-hi els tomàquets pelats i tallats i deixeu-ho fregir fins que quedi molt cuit. Per fer la picada, poseu les ametlles, les avellanes i les nous en un morter i piqueu-les. Després afegiu-ho a la cassola. Tot seguit incorporeu-hi l'aigua de coure les mongetes, doneu-hi unes voltes i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Quan el sofregit estigui reduït, afegiu-hi les mongetes i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Mentrestant, poseu oli en una paella i quan estigui calent afegiu-hi els calamarsets. Tot seguit salpebreu les mongetes. Quan els calamarsets estiguin cuits incorporeu-los a la cassola amb les mongetes i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Rectifiqueu-ho de sal. I per acabar ja podeu emplatar. Afegiu-hi una mica de salsa que haureu preparat prèviament desfent la tinta dels calamarsets amb aigua i oli d'oliva. Finalment, incorporeu-hi una mica de julivert picat.
Anar al contingut