Mongetes amb botifarra negre i cloïsses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Cruz
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'Angle, Sant Fruitós de Bages
- Informació nutricional -Obre
Aquesta elaboració és rica en ferro vegetal i animal, així que és molt interessant per a persones amb anèmia ferropènicaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 150 g d'escopinyes
- 4 dl d'aigua
- 500 g de mongetes de Castellfollit cuites (1 pot)
- 16 cloïsses gallegues fresques (o 1 llauna de cloïsses grosses en conserva)
- botifarra de perol negre
- 6 escalunyes
- got petit de vi blanc
- julivert
- 1 all
- sal i pebre blanc
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per fer el fumet, poseu en un cassó l'aigua, les escopinyes, una escalunya pelada, un gra d'all, sal, pebre i un raig d'oli i deixeu-ho bullir durant 15 minuts.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la resta d'escalunyes picades i un gra d'all picat. Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduir.
Seguidament, poseu-hi les mongetes, salteu-les durant un parell de minuts, cobriu-les amb el fumet, ja colat, i deixeu-ho coure durant uns 3 minuts.
Després, poseu-hi les cloïsses sense closca i el julivert picat, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un minut i retireu-ho del foc.
Finalment, en una paella sense oli salteu la botifarra tallada a dauets. Quan estigui rossa, afegiu-la a la paella de les mongetes i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu les mongetes amb les cloïsses i la botifarra.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la resta d'escalunyes picades i un gra d'all picat. Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduir.
Seguidament, poseu-hi les mongetes, salteu-les durant un parell de minuts, cobriu-les amb el fumet, ja colat, i deixeu-ho coure durant uns 3 minuts.
Després, poseu-hi les cloïsses sense closca i el julivert picat, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un minut i retireu-ho del foc.
Finalment, en una paella sense oli salteu la botifarra tallada a dauets. Quan estigui rossa, afegiu-la a la paella de les mongetes i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu les mongetes amb les cloïsses i la botifarra.