Mongetes amb botifarra negre i cloïsses

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Cruz
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'Angle, Sant Fruitós de Bages
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta elaboració és rica en ferro vegetal i animal, així que és molt interessant per a persones amb anèmia ferropènicaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 g d'escopinyes
  • 4 dl d'aigua
  • 500 g de mongetes de Castellfollit cuites (1 pot)
  • 16 cloïsses gallegues fresques (o 1 llauna de cloïsses grosses en conserva)
  • botifarra de perol negre
  • 6 escalunyes
  • got petit de vi blanc
  • julivert
  • 1 all
  • sal i pebre blanc
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer el fumet, poseu en un cassó l'aigua, les escopinyes, una escalunya pelada, un gra d'all, sal, pebre i un raig d'oli i deixeu-ho bullir durant 15 minuts.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la resta d'escalunyes picades i un gra d'all picat. Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduir.

Seguidament, poseu-hi les mongetes, salteu-les durant un parell de minuts, cobriu-les amb el fumet, ja colat, i deixeu-ho coure durant uns 3 minuts.

Després, poseu-hi les cloïsses sense closca i el julivert picat, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un minut i retireu-ho del foc.

Finalment, en una paella sense oli salteu la botifarra tallada a dauets. Quan estigui rossa, afegiu-la a la paella de les mongetes i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu les mongetes amb les cloïsses i la botifarra.
Anar al contingut