Molls farcits d'herbes aromàtiques

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Anna Riera
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 800g de molls nets filetejats
  • 50g de mantega
  • 2 cullerades d'olives negres picades
  • Per fer el farcit:
  • 60g de pa rallat
  • 50g de formatge ratllat tipus parmesà
  • 1 filet d'anxova
  • 1 gra d'all
  • 1 cullerada d'alfàbrega
  • 1 cullerada de julivert fresc picat
  • 1 cullerada de coriandre fresc picat
  • 1 cullerada de romaní fresc picat
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre negre
  • Per l'amanida:
  • 5 pastanagues grans
  • 1 c/s de gingebre fresc ratllat
  • el suc d'una llimona
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per fer el farcit, ratlleu el pa torrat, piqueu l'anxova, les herbes i l'all, i barregeu-ho tot en un bol juntament amb el formatge ratllat. Quan estigui tot ben barrejat, salpebreu-ho, afegiu-hi l'oli poc a poc fins a tenir una massa i reserveu-ho.

A continuació, barregeu en un bol la mantega amb les olives, i saleu-ho lleugerament.

Tot seguit, unteu amb oli una safata de forn i repartiu la meitat dels filets del moll amb la pell a sota. Després, afegiu el farcit per sobre els filets, cobriu-los amb un altre filet amb la pell cap amunt i unteu aquests filets amb una mica de mantega amb olives. Finalment, gratineu-ho al forn, prèviament pre-escalfat, durant uns 10 minuts.

Per fer l'amanida, talleu les pastanagues a tires llargues, amb el pelador, afegiu-hi el gingebre ratllat i el suc d'una llimona, salpebreu-ho i amaniu-ho amb oli d'oliva.

I ja per acabar, emplateu els molls, acompanyats de l'amanida.

Si us ho heu d'endur a la carmanyola, poseu el peix i l'amanida en dos recipients diferents.
Anar al contingut