Molls amb taronja i pebre

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 1 kg de molls
  • 1 cullerada de sucre
  • 2 cullerades de vinagre
  • 1 gotet de suc de taronja
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • pebre negre en gra
  • clau d'espècie, safrà i sal Per a l'amanida:
  • 100 g de puntes d'espàrrecs
  • 1 fulla de roure
  • cerfull
  • 1 taronja

PREPARACIÓ

Per preparar la salsa, poseu en una cassola una mica de sucre i aigua per fer un caramel.
Quan estigui fet, afegiu-hi el vinagre per dissoldre-ho una mica, el suc de taronja, el clau, el pebre i el safrà, i deixeu-ho reduir. Un cop reduït retireu-ho del foc, i quan s'hagi refredat, poseu-hi oli i remeneu-ho. D'altra banda, talleu els espàrrecs a làmines ben finetes i escaldeu-los amb aigua salada. Uns minuts després, traieu-los i refredeu-los amb aigua i gel. Per fer l'amanida, peleu una taronja i talleu-la a grills. En un bol poseu-hi l'enciam tallat, els espàrrecs i els grills de la taronja. I pel damunt tireu-hi la salsa que heu preparat. Finalment, salpebreu els molls i fregiu-los en una paella amb l'oli ben calent. Quan estiguin ben daurats, ja ho tindreu tot a punt per muntar el plat.