Molls amb marinada de verdures

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Lladó
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Merlot, Tarragona

INGREDIENTS

  • 4 molls
  • 1 porro
  • 3 pastanagues
  • 2 cebes
  • 6 mongetes perones
  • 1 carbassó
  • bleda-rave
  • oli verge
  • peles seques de taronja i llimona
  • fulla de menta
  • sal, pebre negre en gra

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó la pastanaga, el porro, la bleda-rave, la mongeta i el carbassó tot tallat en juliana.
. Tireu-hi oli fins a cobrir-ho i deixeu-ho confitar. Després, afegiu-hi les peles seques de llimona i taronja, les fulles de menta tallades a trossos, la sal i el pebre i deixeu-ho coure durant uns 20 o 30 minuts.

Per fer les xips, fregiu la pastanga i la bleda-rave tallada en juliana en un altre cassó amb oli molt calent. Quan estigui ben cruixent, retireu-ho del foc, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho en un plat amb paper absorbent.

A continuació, poseu en un bol els fetges dels molls, afegiu-hi sal, pebre i una mica d'oli i aixafeu-ho amb una forquilla.

Tot seguit, fregiu els molls començant per la banda de la pell en una paella molt calenta amb una mica d'oli i sal.

I ja per acabar, emplateu dos filets de moll al centre del plat, cobriu-los amb les verdures confitades, tapeu-ho amb dos filets de moll més i guarniu-ho, per sobre, amb les xips i amb l'oli de fetge de moll.