Mole manchamantel

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Bagur
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Oaxaca, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Incloure fruita a les preparacions és interessant per arribar als requeriments diaris necessaris de 2 a 3 racions de fruita i, a més, les enriqueixen en vitamines, minerals i fibra.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 100 g de ceba
  • 2 alls
  • 200 g de pinya
  • 150 g de plàtan macho o del normal
  • 2 g canyella
  • 1 g de clau
  • 1 g de pebre de Jamaica o de Tabasco
  • 50 g de chile ancho sec
  • 4 talls de 200 g de llom de porc
  • Oli de blat de moro
  • 10 g de sal
  • 1 g de comí
  • Per a l'acompanyament (opcional):
  • flor de carbassó
  • carbassons mini
  • verdolaga

PREPARACIÓ

En una paella, torrem suaument les espècies i condiments secs: el clau, la canyella, el pebre, el xili ancho i la sal.

Estovem el chile en aigua calenta. Ho posem tot en un "metate", un altre tipus de morter, i ho anem molent/xafant.

Fem el mateix amb els ingredients frescos: la ceba, i l'all. Els pelem i tallem. Els torrem una mica i els molem amb el "metate". (Ens quedarà com una pasta).

Posem una cassola amb una mica d'aigua a bullir. Anem dissolent la pasta amb l'aigua. 30 minuts.

Saltem el llom en una paella amb oli i una mica de sal, que quedi daurada. L'afegim a la salsa de mole. Tallem la pinya i el plàtan a rodanxes petites. Afegim la pinya i el plàtan a la cassola. Ho deixem coure els 10 minuts finals.

Servim el llom amb la salsa en un plat.