Mole de pollo (Pollastre desfilat amb salsa) - Mèxic D.F., Mèxic

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Rosi Morales, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2-3 pits de pollastre
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • llavors de sèsam
  • preparat de mole en pols
  • aigua
  • sal
  • tortillas

PREPARACIÓ

Poseu els pits de pollastre en una olla exprés i cobriu-los d'aigua, tot just quatre dits per sobre del pollastre. Afegiu-hi mitja ceba (reserveu l'altra meitat), la pastanaga i sal al vostre gust. Passats uns quants minuts, ja podeu tancar l'olla i deixar que cogui.
Si, a més del Mole, també voleu preparar Tinga de pollo, poseu el doble de pits de pollastre a l'olla i més aigua.
Quan el pollastre sigui cuit, deixeu-lo refredar una mica i ja el podreu desfilar.
Poseu un parell de cullerots del brou de coure el pollastre en una cassola i desfeu-hi una tassa de preparat de mole en pols. Remeneu-ho perquè no s'agrumolli i deixeu que redueixi. Veureu com, amb l'escalfor, es va espessint (convé que ho remeneu de tant en tant) i us quedarà una salsa de color marró fosc.
Després, aboqueu-hi el pollastre desfilat i remeneu-ho perquè quedi ben impregnat de la salsa.
Serviu-ho dins una cassola de fang o de pedra i escampeu-hi una mica de sèsam per sobre.
Escalfeu unes quantes tortillas i ja us podreu preparar un taco de mole.

Anar al contingut