Mloukhiya (Estofat) - Sfax, Tunísia
- Programa: Karakia
- Cuina: Ridha Ben Arab, la Roca del Vallès
INGREDIENTS
- Per a 10-12 persones:
- 1 kg de carn de vedella per estofar
- 2 cullerades de concentrat de tomàquet
- 6 cullerades de mloukhiya (pols de fulla de jute)
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 2 alls
- coriandre i curri en pols
- pebre vermell picant
- pebre vermell dolç
- 250 cl d'oli d'oliva
- 1'5 l d'aigua
- sal
PREPARACIÓ
Poseu l'oli en una olla de pressió i, encara en fred, desfeu-hi la mloukhiya. Després afegiu-hi un litre i mig d'aigua calenta i feu-ho coure durant uns 20 minuts.
Mentrestant, condimenteu la carn amb el curri i el coriandre, els dos tipus de pebre i la sal. Afegiu-la a l'olla de pressió i deixeu que cogui durant una hora i mitja, sense tapar-la.
Al cap d'una estona de posar la carn a l'olla, incorporeu-hi el pebrot a trossos, la ceba tallada per la meitat i els alls.
De tant en tant, remeneu-ho perquè no s'enganxi. Sabreu que aquest estofat està a punt quan veureu les "llunes" d'oli surant a dalt de tot.
Mentrestant, condimenteu la carn amb el curri i el coriandre, els dos tipus de pebre i la sal. Afegiu-la a l'olla de pressió i deixeu que cogui durant una hora i mitja, sense tapar-la.
Al cap d'una estona de posar la carn a l'olla, incorporeu-hi el pebrot a trossos, la ceba tallada per la meitat i els alls.
De tant en tant, remeneu-ho perquè no s'enganxi. Sabreu que aquest estofat està a punt quan veureu les "llunes" d'oli surant a dalt de tot.