Mloukhiya (Estofat) - Sfax, Tunísia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Ridha Ben Arab, la Roca del Vallès

INGREDIENTS

  • Per a 10-12 persones:
  • 1 kg de carn de vedella per estofar
  • 2 cullerades de concentrat de tomàquet
  • 6 cullerades de mloukhiya (pols de fulla de jute)
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • coriandre i curri en pols
  • pebre vermell picant
  • pebre vermell dolç
  • 250 cl d'oli d'oliva
  • 1'5 l d'aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu l'oli en una olla de pressió i, encara en fred, desfeu-hi la mloukhiya. Després afegiu-hi un litre i mig d'aigua calenta i feu-ho coure durant uns 20 minuts.
Mentrestant, condimenteu la carn amb el curri i el coriandre, els dos tipus de pebre i la sal. Afegiu-la a l'olla de pressió i deixeu que cogui durant una hora i mitja, sense tapar-la.
Al cap d'una estona de posar la carn a l'olla, incorporeu-hi el pebrot a trossos, la ceba tallada per la meitat i els alls.
De tant en tant, remeneu-ho perquè no s'enganxi. Sabreu que aquest estofat està a punt quan veureu les "llunes" d'oli surant a dalt de tot.