Mitjana de bou amb "pascades"

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jean-François Ferrié
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La maison du Languedoc-Roussillon, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 mitjana de bou
  • 1 gotet d'oli de gira-sol
  • sal i pebre Per a les "pascades":
  • 3/4 de kg de patates
  • 3 ous
  • 1 got de crema de llet
  • 150 g de mantega
  • 40 g de farina
  • 200 g de ceps
  • 1 cullerada de julivert picat
  • 1 gra d'all picat
  • sal i pebre
  • nou moscada

PREPARACIÓ

Comenceu bullint les patates en una cassola.
A continuació, escorreu les patates i passeu-les per un passapuré. Llavors poseu els ous al bol amb el puré i incorporeu-hi farina, pebre, sal, mantega fosa i crema de llet. Remeneu-ho bé i afegiu-hi la nou moscada. Després poseu mantega en una paella i incorporeu-hi el puré amb un cullerot. Mentrestant, talleu els ceps, que prèviament haureu netejat amb un drap, i afegiu-los damunt de cada "pascada". Al mateix temps, poseu la mitjana de bou en una paella amb oli i procureu que quedi cuita pels dos costats igual. Doneu la bolta a les "pascades" i després d'una estona gireu-la un altre cop. I ja per acabar, retireu la grassa de la mitjana de carn i talleu-la a làmines. Poseu els talls de carn en un plat i salpebreu-los. Incorporeu-hi les "pascades" al costat i afegiu-hi julivert i all triturat al damunt.