Minicroissants de botifarra amb bolets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Casadesús
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els bolets són rics en fibra, aigua i minerals, i pobres en energia i greixos, el fet que estiguin deshidratats en concentra els nutrients.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 8 croissants
  • 1 rotlle rodó de pasta de full
  • 1 gra d'all
  • 1/2 ceba
  • 1 botifarra crua
  • un grapat de camagrocs i ceps (frescos o secs)
  • 250 cl de garnatxa
  • 1 rovell d'ou
  • 1 raig de llet
  • oli d'oliva
  • sal i pebre (opcional)

PREPARACIÓ

Comencem per posar en aigua els bolets, perquè s'hidratin per cuinar-los!!!

Tallem el gra d'all petit.

Posem el gra d'all tallat en una paella amb oli i arrenquem el foc.

Tallem la ceba.

Tirem la ceba a la paella i l'estovem a foc lent juntament amb l'all, fins que la ceba sigui tova. 15 min mínim

Mentrestant:

Separem la carn i el budell de la botifarra.

Hi afegim la carn amb la ceba ja estovada, i l'anem "esparracant" a la paella a foc més viu, fins que estigui ben cuita.

Escorrem els bolets

Tirem els bolets a la botifarra, ho salpebrem ( si ho trobem necessari) i ho saltem.

Hi incorporem la garnatxa i ho deixem reduir al màxim, fins que quedi ben caramel·litzat. Uns 15' aprox

Preescalfem el forn a 200 graus.

Quan tenim el farciment a punt, tallem la pasta de full en triangles

Omplim la part més ample del triangle amb la botifarra i els bolets.

Ho enrotllem de manera que quedi la punta del triangle a fora, i hi donem la forma de croissant amb les dues puntes com si fossin dues banyes.

Batem un rovell d'ou en un bol amb un raig de llet.

Pintem l'exterior dels croissants.

Els deixem al forn fins que veiem que l'exterior ja ha agafat color, a 200º aprox. 15 minuts.