Miniclotxa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maria Rosa Vallespí
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Nou Moderno, Vilalba dels Arcs (Terra Alta)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 minipanets de pa de pagès
  • 4 tomàquets de penjar madurs
  • 2 arengades (sardines de casco)
  • olives negres “empeltre”
  • oli d'oliva verge
  • 1 gotim de raïm moscatell

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els tomàquets en una safata i escaliveu-los al forn, prèviament preescalfat a 150 graus. Al mateix temps, escaliveu les arengades en una altra safata al forn. Quan estigui tot escalivat, peleu els tomàquets, talleu-los en quatre trossos, reserveu-los, i traieu les espines de les arengades, esmicoleu-les i reserveu-les també.

Per fer l'oli emulsionat d'oliva empeltre, traieu els pinyols de les olives, poseu la polpa de les olives en un bol amb oli verge i tritureu-ho tot amb el pímer fins que quedi com un puré.

Per muntar la miniclotxa, talleu els grans de raïm en porcions petites, talleu la part de dalt dels panets i traieu-ne la molla. Després, introduïu, en cada panet, intercaladament, trossos d'arengada i una mica de raïm, amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva, i poseu les miniclotxes uns minuts al forn a 150 graus abans de servir-les.

Mentrestant, poseu els tomàquets escalivats en un got petit de xarrup i amaniu-los amb una mica d'oli d'oliva d'empeltre pel damunt.

I ja per acabar, poseu la miniclotxa al centre del plat amb un raig d'oli d'oliva empeltre per sobre, guarniu el plat amb uns grans de moscatell i serviu-ho acompanyat del xarrup de tomàquet.
Anar al contingut