Minestra freda de verdures amb romesco

INGREDIENTS

  • Panotxa petita i tendra de blat de moro
  • Tirabecs
  • Mongeta tendra
  • Flor de carbassó
  • Carbassonets
  • Ceba tendra
  • Herbes, germinats i flors
  • Pastanagues petites
  • Sal gruixuda
  • Oli verge d'oliva
  • Vinagre balsàmic
  • 6 tomàquets
  • 2 cabeces d'alls
  • 5 nyores
  • 10 avellanes
  • 15 ametlles
  • Oli verge d'oliva
  • Sal
  • Vinagre

PREPARACIÓ

1. Primer de tot fem el romesco, rostim al forn els tomàquets i els alls; mentrestant, escaldem les nyores, en traiem la polpa i l'afegim juntament amb la del tomàquet i els alls en un pot; afegim les ametlles i les avellanes ja torrades juntament amb l'oli, la sal i el vinagre, passem la salsa per la batedora i la deixem reposar.



2. Les verdures les bullim totes per separat amb aigua abundant i sal, i les refredem amb aigua i gel.



3. Muntem l'amanida en un bol, posant-hi la barreja de verdures, herbes, germinats i flors, i ho amanim amb l'oli, el vinagre, la sal i un cordó de romesco.