Minestra de verdures i germinats amb oli verge extra amb Denominació d'Origen Oli de la Terra Alta (DOP)

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Maria Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Melba, Vic

INGREDIENTS

  • verdures de temporada: bròquil, raves, fulla de bleda, coliflor, pastanaga, mongeta,
  • carbassa, remolatxa, ceba de Figueres
  • germinats: rave, soja, mostassa
  • bolets: rossinyols, ceps, llengua de bou, rovellons...
  • oli d'oliva verge extra amb DOP Oli de la Terra Alta
  • 3 l d'aigua mineral
  • 45 g de sal
  • sal de Maldon
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la remolatxa sencera en una safata, cobriu-la amb sal i deixeu-la coure al forn durant una hora a 180 graus.
Mentrestant, poseu la ceba de Figueres en una safata, amaniu-la amb oli verge extra amb DOP Oli de la Terra Alta, sal i pebre i deixeu-la coure també al forn durant 10 minuts a 180 graus.

A continuació, en un cassó amb una mica d'oli poseu-hi la carbassa tallada a daus, salpebreu-la, cobriu-la amb aigua mineral i deixeu-la coure fins que absorbeixi l'aigua.

Mentrestant, en un cassó amb aigua mineral i sal bulliu la resta de verdures de temporada tallades a trossos durant uns 4 minuts. Després, refredeu-les en un bol amb aigua i gel, escorreu-les i torneu-les a escalfar en un cassó amb una mica d'aigua mineral i oli.

Tot seguit, en un cassó amb aigua mineral i una mica d'oli, escalfeu els germinats durant un parell de minuts. Després, escorreu-los i reserveu-los.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli, salteu els bolets tallats per la meitat.

I ja per acabar, emplateu les verdures de temporada, amb la carbassa, la ceba de Figueres i la remolatxa, poseu-hi els germinats i els bolets a sobre i amaniu-ho tot amb un raig d'oli verge extra amb DOP Oli Terra Alta i sal de Maldon.