Minestra de fruita, verdura i herbes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ros

INGREDIENTS

  • Per a fer el xarop:
  • 1 l d'aigua
  • 160 g de sucre
  • 5 fulls de gelatina
  • 1 pela de llimona
  • 1 branca de vainilla Per a la minestra:
  • 1 magrana
  • 1 pinya
  • mandarina
  • 1 pastanaga
  • 1 carbassó
  • api
  • julivert
  • farigola
  • eucaliptus

PREPARACIÓ

Comenceu aquestes postres fent el xarop: primer poseu-hi l'aigua, el sucre, la pell de llimona per aromatitzar i les branques de vainilla.
Deixeu-ho coure 10 minuts i després afegiu-hi els fulls de gelatina perquè se'ns lligui una mica, remeneu-ho i reserveu-ho. D'altra banda, escaldeu durant mig minut les verdures tallades ben petites amb aigua i sal, poseu-hi primer la pastanaga, l'api i finalment el carbassó. Escorreu-les i poseu-les en un bol amb aigua i gel perquè es refredin, mantinguin el color i es talli la cocció. En acabat, poseu-les en un altre bol amb les herbes aromàtiques i la fruita (la pinya, la magrana i la mandarina). Barregeu-ho bé i tireu-hi el xarop i acabeu-ho de mesclar. Presenteu aquestes postres en una copa o bé en un plat soper o de postre, poseu-ho a la nevera unes 3 hores, i abans de servir-ho, doneu-li el toc final posant-hi al damunt una bola de gelat de llimona.