Milfulls d'escalivada amb sardines

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Latorre
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Morros, Torredembarra

INGREDIENTS

  • 1 pasta de full
  • 2 pebrots vermells
  • 3 albergínies
  • 1 ceba
  • 12 sardines
  • oli
  • sal
  • Per a la vinagreta:
  • 2 grans d'all
  • 3 llesques de pa
  • 1 gotet de vi negre
  • vinagre de xerès
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer l'escalivada, emboliqueu la ceba amb paper d'alumini i poseu-la al forn, juntament amb el pebrot i l'albergínia.
Per fer la vinagreta, poseu oli en una paella i enrossiu-hi el alls. Després, afegiu-hi les llesques de pa remullades amb vi i desfeu-les. Poseu-ho en un morter amb sal, oli i vinagre i tritureu-ho. A continuació, peleu i talleu l'escalivada. Tot seguit, punxeu la pasta de full, poseu-la a sobre d'un paper sulfuritzat en una safata de forn i deixeu-la coure a 180 graus durant 20 minuts. Després, fregiu les sardines només per la banda de la carn, en una paella amb una mica d'oli. I ja per acabar, poseu l'escalivada sobre el milfulls, tireu-hi una mica de sal i col·loqueu-hi les sardines a sobre. Regueu-ho amb una mica de vinagreta.