Milfulls de xocolata blanca amb llima i iogurt

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Adam Roca (empresari de Mataró)
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a la crema:
  • 100 g de sucre
  • 30 g d'aigua
  • 2 rovells d'ou
  • 2 fulls de gelatina
  • 250 g de iogurt grec
  • 250 g de nata
  • Per a les làmines:
  • ¿ kg de xocolata blanca
  • la pell de 2 llimes ratllada

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó l'aigua amb el sucre i deixeu que la temperatura arribi a 121 graus, i millor si aneu controlant la temperatura amb un termòmetre.

Mentrestant, en un bol bateu els rovells. A continuació afegiu l'almívar al bol dels rovells sense deixar de batre amb unes varetes manuals fins a aconseguir una textura de crema. Després, afegiu-hi les làmines de gelatina que prèviament haureu tingut en remull amb aigua freda. Tot seguit, munteu la nata amb unes varetes i afegiu-la a la crema que heu fet amb l'almívar i els rovells. Afegiu-hi també el iogurt, barregeu-ho bé i reserveu-ho a la nevera dins d'una mànega pastissera durant un parell d'hores.

Per fer les làmines de xocolata, escalfeu, al microones, en un bol, mig quilo de cobertura blanca fins que es fongui. Afegiu-hi la ratlladura de les llimes, barregeu-ho bé i deixeu-ho refredar una mica. Tot seguit, aboqueu la xocolata sobre un full de paper sulfuritzat i esteneu-la amb l'espàtula perquè quedi una capa fina. Abans que se solidifiqui del tot, talleu les làmines de xocolata en peces uniformes, amb l'ajuda d'un ganivet i reserveu-les a la nevera fins que se solidifiquin completament.

I ja per acabar, munteu els milfulls començant amb una base de xocolata blanca i alternant capes de crema amb làmines de xocolata blanca.