Milfulls de verdures crues

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 pastanaga
  • 3 manats d'espinacs
  • 1 carbassó
  • 5 xampinyons
  • 1 col de cabdell
  • Per macerar els xampinyons:
  • Una branqueta de romaní
  • oli
  • sal
  • Per a la salsa de figues:
  • 30 g d'anacards
  • 10 g de cacauets crus (sense fregir)
  • 5 figues seques
  • 1 llimona
  • vinagre de poma
  • oli d'oliva extra verge
  • aigua
  • sal
  • Per decorar:
  • llavors de sèsam
  • nous
  • pètals d'hibiscus (o altres flors ecològiques)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les figues a hidratar en un bol amb aigua.

Mentrestant, talleu els xampinyons a làmines, poseu-los en un bol amb sal i manipuleu-los durant 10 minuts perquè treguin l'aigua. Seguidament, poseu-los en un bol amb oli i romaní i deixeu-los macerar 12 hores.

Per fer la salsa, en un morter piqueu els cacauets i els anacards, prèviament pelats.

A continuació, talleu a trosso les figues seques, ja hidratades, i poseu-les en un bol amb els anacards i els cacauets picats, una mica de suc de llimona, una cullerada de vinagre de poma, mitja tassa d'oli verge extra, una mica de sal i una mica d'aigua i tritureu-ho tot amb el pímer.

Per fer el milfulls, peleu i ratlleu la pastanaga molt fina, piqueu la col de cabdell molt fina, talleu el carbassó a làmines amb un pelador de verdures i netegeu bé les fulles d'espinacs. Tot seguit, feu capes de verdures (com si fos una lasanya) amb l'ajuda d'un motllo quadrat (o directament al plat) i entre capa i capa poseu-hi la salsa de figues. Per fer-ho, seguiu aquest ordre: primer el carbassó, salsa, la pastanaga, salsa, espinacs, salsa, col de cabdell, salsa i xampinyons.

I ja per acabar, guarniu el plat amb les llavors de sèsam, les nous, els pètals de flors i una mica de sal.
Anar al contingut