Milfulls de verdura

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Milfulls de verdura
  • (per a 2 persones)
  • 2 patates del bufet
  • 1 moniato gros
  • 2 carbassons mitjans
  • 150 g formatge Ermesenda del Mas d'Eroles
  • llet
  • 8 ous de guatlla
  • 1 gra d'all
  • mantega
  • sal

PREPARACIÓ

1. Tallem un gra d'all per la meitat i hi freguem la superfície d'una safata per anar al forn.

2. Estenem una mica de mantega amb els dits per la base i els costats de la safata.

3. Pelem les patates i les tallem en rodanxes ben fines i uniformes amb una mandolina.

4. Repetim l'operació amb el moniato.

5. Posem una primera capa de patata a la safata.

6. Passem un tros de formatge per la mandolina per fer-ne talls ben primets.

7. Posem, ara, una capa de formatge a la safata.

8. Al damunt del formatge, hi posem una capa de moniato.

9. Ara una altra capa de formatge.

10. Tallem amb la mandolina un carbassó sense pelar-lo per fer una altra capa a la safata.

11. Hi afegim una miqueta de llet per sobre, però no gaire, la justa perquè faci prou vapor. No hi posem sal perquè el formatge ja en té.

12. Tapem la safata amb un tros de paper d'alumini i la fiquem al forn, entre 30 i 35 minuts, a 180º C.

13. Traiem la safata del forn, passats els 30 minuts, i amb un motlle metàl·lic quadrat alt, tallem el milfulls que hem fet. En fem tres quadrats i els posem en una altra safata.

14. Tallem unes làmines fines de formatge i amb el motlle quadrat fem que siguin de la mateixa mida que el milfulls. En posem una al damunt de cadascun dels trossos.

15. Posem ara la safata amb els tres trossos de milfulls a gratinar al forn.

16. Posem una planxa al foc i amb el motlle quadrat tallem el milfulls. El posem al damunt de la planxa amb un rajolí d'oli. Hi afegim dos ous de guatlla i una miqueta de sal. Quan estiguin cuits, tallem les vores del milfulls i els posem en un plat.

17. Traiem els quadrats que ja hem gratinat i els posem al plat. Ja ho tenim fet!