Milfulls de tòfona fresca amb foie, patata i pa cruixent
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)
INGREDIENTS
- 16 torradetes de pa de pagès
- 2 patates del bufet bullides amb pell
- 2 tòfones mitjanes
- 40 g de terrina de foie
- 1 got de vi de Porto
- oli de tòfona
- oli de tartufo italià
- flor de sal Per a l'amanida:
- 200 g d'espinacs
- panses remullades amb moscatell
- formatge de cabra fresc
- pinyons torrats
- nous laminades
- vinagreta de mostassa
PREPARACIÓ
Primer de tot reduïu el Porto en una paella i quan us quedi com xarop, reserveu-lo.
Aleshores podeu començar a muntar la vinagreta: utilitzeu un bol i poseu-hi la mostassa de Dijon, un rajolí de vinagre, sal i pebre blanc; mentre remeneu, aneu-hi incorporant l'oli d'oliva verge. Per preparar el milfulls, poseu 3 torrades en un plat, i amaniu-les amb una mica d'oli de tòfones i sal. Poseu-hi unes làmines ben fines de patata bullida, unes altres de foie, una mica de sal, un rajolí d'oli de tartufo i ja podeu muntar-ho una sobre l'altra. Par a l'amanida d'espinacs, trieu les fulles més tendres i petites. Poseu-hi els pinyons pel damunt, les nous tallades a làmines, les panses remullades amb moscatell, el formatge fresc, la sal i l'oli de tòfona i la vinagreta que heu preparat abans. Quan tingueu el plat muntat, poseu-lo un minut al forn. Amaniu-li amb la reducció de Porto i l'oli de tartufo.
Aleshores podeu començar a muntar la vinagreta: utilitzeu un bol i poseu-hi la mostassa de Dijon, un rajolí de vinagre, sal i pebre blanc; mentre remeneu, aneu-hi incorporant l'oli d'oliva verge. Per preparar el milfulls, poseu 3 torrades en un plat, i amaniu-les amb una mica d'oli de tòfones i sal. Poseu-hi unes làmines ben fines de patata bullida, unes altres de foie, una mica de sal, un rajolí d'oli de tartufo i ja podeu muntar-ho una sobre l'altra. Par a l'amanida d'espinacs, trieu les fulles més tendres i petites. Poseu-hi els pinyons pel damunt, les nous tallades a làmines, les panses remullades amb moscatell, el formatge fresc, la sal i l'oli de tòfona i la vinagreta que heu preparat abans. Quan tingueu el plat muntat, poseu-lo un minut al forn. Amaniu-li amb la reducció de Porto i l'oli de tartufo.