Milfulls de poma i formatge de cabra

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xesco Mas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Maràngels, Sant Gregori
  • Informació nutricional
    -Obre

    La poma és un gran regulador digestiu, en cru evita el estrenyiment i cuita fa més lent el trànsit intestinalAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 5 pomes golden
  • 1/2 kg de formatge de cabra
  • 2 endívies
  • 1 c/s de sucre
  • Per fer la vinagreta de mel:
  • 100 g de mel
  • 100 g d'oli d'oliva
  • 50 g de vinagre de xerès

PREPARACIÓ

Per començar, peleu i traieu les llavors a 4 pomes, talleu-les en talls ben fins i talleu també el formatge a talls de mida semblants als de les pomes.

A continuació, en un motlle tipus plum-cake, folrat amb paper film, aneu-hi intercalant capes de poma i de formatge de cabra, i coeu-ho al forn, prèviament preescalfat, a 180ºC durant 45 minuts (protegiu la safata inferior amb paper de plata, per si de cas es vessa suc del motlle.) Quan ho retireu del forn, deixeu-ho refredar una nit.

Mentrestant, peleu la poma que us havíeu reservat, talleu-la a rodelles, però toscament i coeu-la al microones durant deu minuts a màxima potència.

Per fer la vinagreta de mel, barregeu tots els ingredients – la mel, el vinagre i l'oli- en una cassola i deixeu que arrenqui el bull. Seguidament, passeu-los pel batedor fins que us quedi una salsa ben fina i reserveu-ho.

Tot seguit, traieu la poma del microones, ecorreu el suc que deixa després de la cocció i tritureu la polpa amb un braç batedor.

Finalment, desemmotlleu el milfulls de poma i formatge, talleu-lo a porcions i al damunt de cada porció poseu-hi una mica de sucre i cremeu-lo amb l'ajuda d'un cremador.

I ja per acabar, poseu una cullerada de puré de poma en un plat, a sobre, el milfulls cremat i acompanyeu-ho amb mitja endívia amanida amb unes quantes gotes de vinagreta de mel.
Anar al contingut