Milfulls de poma i formatge de cabra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xesco Mas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Maràngels, Sant Gregori
- Informació nutricional -Obre
La poma és un gran regulador digestiu, en cru evita el estrenyiment i cuita fa més lent el trànsit intestinalAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 5 pomes golden
- 1/2 kg de formatge de cabra
- 2 endívies
- 1 c/s de sucre
- Per fer la vinagreta de mel:
- 100 g de mel
- 100 g d'oli d'oliva
- 50 g de vinagre de xerès
PREPARACIÓ
Per començar, peleu i traieu les llavors a 4 pomes, talleu-les en talls ben fins i talleu també el formatge a talls de mida semblants als de les pomes.
A continuació, en un motlle tipus plum-cake, folrat amb paper film, aneu-hi intercalant capes de poma i de formatge de cabra, i coeu-ho al forn, prèviament preescalfat, a 180ºC durant 45 minuts (protegiu la safata inferior amb paper de plata, per si de cas es vessa suc del motlle.) Quan ho retireu del forn, deixeu-ho refredar una nit.
Mentrestant, peleu la poma que us havíeu reservat, talleu-la a rodelles, però toscament i coeu-la al microones durant deu minuts a màxima potència.
Per fer la vinagreta de mel, barregeu tots els ingredients la mel, el vinagre i l'oli- en una cassola i deixeu que arrenqui el bull. Seguidament, passeu-los pel batedor fins que us quedi una salsa ben fina i reserveu-ho.
Tot seguit, traieu la poma del microones, ecorreu el suc que deixa després de la cocció i tritureu la polpa amb un braç batedor.
Finalment, desemmotlleu el milfulls de poma i formatge, talleu-lo a porcions i al damunt de cada porció poseu-hi una mica de sucre i cremeu-lo amb l'ajuda d'un cremador.
I ja per acabar, poseu una cullerada de puré de poma en un plat, a sobre, el milfulls cremat i acompanyeu-ho amb mitja endívia amanida amb unes quantes gotes de vinagreta de mel.
A continuació, en un motlle tipus plum-cake, folrat amb paper film, aneu-hi intercalant capes de poma i de formatge de cabra, i coeu-ho al forn, prèviament preescalfat, a 180ºC durant 45 minuts (protegiu la safata inferior amb paper de plata, per si de cas es vessa suc del motlle.) Quan ho retireu del forn, deixeu-ho refredar una nit.
Mentrestant, peleu la poma que us havíeu reservat, talleu-la a rodelles, però toscament i coeu-la al microones durant deu minuts a màxima potència.
Per fer la vinagreta de mel, barregeu tots els ingredients la mel, el vinagre i l'oli- en una cassola i deixeu que arrenqui el bull. Seguidament, passeu-los pel batedor fins que us quedi una salsa ben fina i reserveu-ho.
Tot seguit, traieu la poma del microones, ecorreu el suc que deixa després de la cocció i tritureu la polpa amb un braç batedor.
Finalment, desemmotlleu el milfulls de poma i formatge, talleu-lo a porcions i al damunt de cada porció poseu-hi una mica de sucre i cremeu-lo amb l'ajuda d'un cremador.
I ja per acabar, poseu una cullerada de puré de poma en un plat, a sobre, el milfulls cremat i acompanyeu-ho amb mitja endívia amanida amb unes quantes gotes de vinagreta de mel.