Milfulls de poma caramel·litzada

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ricard Zamora
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Solana , La Foradada

INGREDIENTS

  • Per al milfulls:
  • 4 pomes
  • 30 g de nata líquida
  • 20 g de sucre
  • 3 rovells d'ou Per a la vinagreta de poma:
  • 1 poma
  • 20 g de sucre
  • pebre en pols
  • 2 cullerades de vinagre de poma
  • 2 cullerades d'oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Comenceu aquestes postres preparant la crema.
Poseu el sucre en un bol, juntament amb els rovells d'ou batuts i la nata líquida. Munteu-ho amb un batedor fins que quedi una crema ni molt líquida ni molt espessa. Tot seguit, unteu un motlle petit i cilíndric amb mantega. Tapeu la base del motlle per fora amb paper d'alumini perquè no regalimi. Pel que fa a les pomes, talleu-les a làmines ben fines (amb l'ajuda d'una mandolina o d'un ganivet adequat). A continuació, retalleu les làmines a la mida del motlle amb un tallapastes. Poseu una cullerada de crema al fons del motlle i aneu fent capes de poma i de crema fins que el motlle estigui ple. Fet això, coeu el milfulls al forn uns 20 minuts a 180 graus. Mentrestant aprofiteu per fer la vinagreta de poma. Tritureu amb la batedora la poma tallada a trossets, el sucre, dues cullerades de vinagre de poma, dues cullerades d'oli de gira-sol, una mica d'aigua i un pols de pebre. Passeu la vinagreta en un cassó i deixeu-la coure uns 10 minuts. Finalment, traieu el motlle del milfulls, poseu-hi sucre pel damunt i cremeu-ho amb un cremador de crema catalana. Serviu aquestes postres amb un cordó de vinagreta i acompanyeu-les amb una bola de gelat de regalèssia. Decoreu-ho amb un pols de pebre.
Anar al contingut