Milfulls de pebrot i peus de porc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Santiago
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de Santa Caterina, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 peus de porc
  • all, julivert i llorer, sal
  • aigua
  • 1 llauna de pebrots "del piquillo", rostits a la brasa
  • Per a l'allioli de poma:
  • 1 ou
  • 1/4 de l d'oli 0,4
  • 2 grans d'all
  • 1 poma
  • suc de llimona
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu durant uns segons la poma, pelada i tallada a trossos.
. Seguidament, poseu-la en un bol amb l'all, l'oli i els ous i tritureu-ho tot amb el Túrmix.

Per fer el milfulls, bulliu els peus de porc en un cassó amb aigua, fulles de llorer, sal i pebre durant 3 hores. Quan estiguin cuits, desosseu-los, esmicoleu-los i poseu-los en una safata forrada amb paper sulfuritzat. Després, tapeu-los amb un altre paper sulfuritzat, aixafeu-los amb una altra safata fins que quedi una làmina ben prima i quan estigui ben aixafat talleu-los amb un motllo rodó.
Tot seguit, obriu els pebrots"del piquillo" i talleu-los també amb el motllo rodó.
A continuació, ompliu el motllo amb capes alternades de peus de porc i pebrot, poseu-hi una última capa d'allioli de poma i gratineu-ho al forn durant 5 minuts a 200 graus.

I ja per acabar, desemmotlleu el milfulls, emplateu-lo i guarniu el plat amb una mica més d'allioli i una mica de pebrot "del piquillo" tallat ben petit.