Milfulls de patata amb botifarra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Colom
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Reserves

INGREDIENTS

  • 2 patates grosses
  • 1/2 kg de botifarra de perol
  • 1 l d'oli de gira-sol
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 gra d'all
  • sal
  • pebre Per a la salsa:
  • 200 cc de crema de llet
  • 100 g de ceps
  • oli

PREPARACIÓ

Per confitar les patates, peleu-les i talleu-les a rodanxes. Poseu-les en una safata i afegiu-hi sal, pebre, un gra d'all aixafat, farigola i llorer.
Tot seguit, cobriu-ho tot amb oli de gira-sol i poseu-ho al forn a 120 graus durant 45 minuts. Mentrestant, poseu la botifarra tallada a rodanxes en una safata i poseu-la al forn a 170 graus durant 11 minuts. Quan estigui ben cuita, desfeu-la amb una forquilla. Per fer la salsa, fregiu els ceps tallats a trossos ben petits en una paella amb oli d'oliva. Poseu-los en un bol, afegiu-hi crema de llet i tritureu-los. Després poseu la salsa en un cassó i deixeu que es cogui. Per acabar, preneu dos motllos sense fons i col·loqueu-hi una capa de patata i una de botifarra alternativament fins a omplir el motllo. Procureu que l'última capa sigui de patata. Tot seguit, apreteu-ho i desemmotlleu-ho. Decoreu el plat amb salsa de ceps i farigola.