Milfulls de formatge de cabra i melmelada d'albercoc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Diego Alías
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Amador

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 100 g de formatge de cabra semi
  • 100 g de formatge cremós
  • 50 g d'aigua
  • 150 g de melmelada d'albercoc artesana
  • 4 papers de forn (sulfuritzat)
  • Per al cruixent de pasta brick:
  • 4 làmines de pasta brick (o brisa)
  • 50 g de mantega
  • 50 g de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.

Per fer la crema de formatge, talleu el formatge de cabra grollerament i barregeu-lo amb el formatge cremós i l'aigua amb un pímer. Quan tingueu la crema de formatge emulsionada, poseu-la dins una mànega pastissera i reserveu-la a la nevera.

Per fer el cruixent de pasta brick (o brisa), poseu la mantega 15 segons al microones perquè s'estovi, fins que estigui a punt de pomada. Seguidament, cobriu una safata de forn amb un paper sulfuritzat, estireu la pasta brick a sobre d'aquesta safata i,amb l'ajuda d'un pinzell de pastisseria, pinteu la pasta amb la mantega pomada fins que quedi tota ben estesa. Després, tireu un polsim de sucre blanc a la mantega, afegiu-hi una altra làmina de pasta brick al damunt, per tapar la mantega i el sucre, tapeu les làmines de la pasta brick amb un paper de forn i poseu-hi un pes al damunt, com per exemple una altra safata de forn, de tal forma que les làmines de pasta quedin premsades i ben planes en coure-les. A continuació, deixeu coure les làmines al forn preescalfat uns 4 minuts, a 180 graus fins que us quedin daurades i cruixents i deixeu-les refredar. Tot seguit, repetiu l'operació amb les altres dues làmines de pasta brick i un cop totes les làmines estiguin fredes, trenqueu-les amb les mans, de manera que de cadascuna n'heu de trencar uns 6 trossos irregulars.

I ja per acabar, poseu al plat un tros de cruixent, traieu de la nevera la mànega pastissera, feu-hi una ziga-zaga amb la crema de formatge a sobre, afegiu-hi una cullerada de melmelada d'albercoc damunt la crema de formatge, poseu un altre tros de cruixent damunt la melmelada i repetiu el procés 3 vegades, en total. Finalment, tapeu l'última capa amb un altre tros de cruixent i ja ho podeu servir.
Anar al contingut