Milfulls de bacallà i patata amb vinagreta

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jeroni Castell
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les Moles

INGREDIENTS

  • Per al milfulls de bacallà:
  • 170 g de morro de bacallà dessalat
  • 1 patata
  • oli d'oliva
  • sal Maldon
  • Per a la vinagreta:
  • 1/4 de l d'oli d'ametlla
  • 50 g de vinagre balsàmic
  • 25 g de pell de llimona confitada
  • 35 g de pell de taronja confitada
  • sal d'olives negres
  • Per a la guarnició:
  • amanida variada
  • salsa de taronja sanguina (250 g de suc de taronja, 8 g de farina de blat de moro)

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la patata a làmines molt fines i confiteu-la en una paella amb oli abundant.
Mentrestant, poseu el morro de bacallà en un cassó amb oli abundant i confiteu-lo al forn a 70 graus durant uns 15 minuts.

Per fer la vinagreta, barregeu en un bol l'oli d'ametlla, el vinagre balsàmic, la pell de taronja i llimona confitades i la sal d'olives negres.

Per fer el milfulls poseu en un motllo una capa de bacallà laminat, amaniu-lo amb la vinagreta, poseu-hi a sobre una capa de patata confitada i una mica de sal. Torneu a fer el mateix fins a omplir el motllo.

Per fer la salsa de taronja sanguina, escalfeu el suc de taronja en un cassó i barregeu-lo amb la farina de blat de moro.

I ja per acabar, feu un cordó de salsa de taronja a la base del plat, poseu el milfulls en un costat, a l'altre costat guarniu el plat amb una mica d'amanida i salseu-ho tot amb la vinagreta.