Milfulls d'ametlles i nous amb mel

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler del roser

INGREDIENTS

  • 250 g de pasta de full
  • 400 g d'ametlles i nous picades
  • 60 g de mel
  • un pessic de canyella en pols
  • 200 g de sucre
  • 30 ml d'aigua de roses
  • 150 ml d'aigua
  • mantega
  • 1/2 llimona

PREPARACIÓ

Per a preparar aquestes postres, comenceu barrejant en un bol les ametlles i les nous picades, la canyella en pols i la mel.
Aneu-ho remenant fins que us quedi una massa homogènia. A continuació, estireu la pasta de full (la podeu comprar feta) amb l'ajuda d'un corró. Talleu-la en 3 parts simètriques (les 3 capes del milfulls) i pinteu-les amb una mica de mantega pomada. Preescalfeu el forn a 180 graus. Després escampeu el farcit al damunt d'una capa de pasta de full, tapeu-ho amb una altra capa, torneu a posar-hi més farcit d'ametlles i nous i tapeu-ho amb l'última capa de pasta de full. Feu-ne 4 trossos i poseu-los en una safata d'anar al forn. La cocció ha de tenir dues parts: una de 20 minuts a 180 graus i l'altra de 10 minuts a 150 graus. Mentrestant prepareu un xarop. Poseu aigua a escalfar en un cassó, i quan comenci a fumejar, tireu-hi el sucre. No heu de remenar-ho. Afegiu-hi unes gotes de suc de llimona i l'aigua de roses, que podeu comprar-la en una botiga de productes àrabs. Serviu els milfulls decorats amb pètals de roses i amb el xarop pel damunt.
Anar al contingut