Milfulls caramel·litzat de fetge gras, ceba tendra i anguila

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Antonio Saez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lasarte, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    La anguila es considera un peix blau pel seu contingut en greix. Tot i que casi no té àcids grassos omege-3, hi destaquen els àcids monoinsaturats i poliinsaturats per sobre els saturats, cosa que fa que també estigui indicat en trastorns cardíacs

INGREDIENTS

  • 1 fetge d'ànec semicuit
  • 2 pomes Granny Smith
  • 150 g de filets d'anguila fumada
  • 1 kg de ceba tendra
  • 150 g de nata
  • 200 g de mantega
  • oli i sucre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb mantega i una mica d'oli sofregiu un parell de cebes tendres tallades a la juliana.
Per fer el puré de ceba tendra, poseu en un cassó l'aigua i unes quantes cebes tendres tallades a daus i deixeu-ho bullir durant 12 minuts. Després, poseu-ho a la Thermomix, juntament amb la nata i la mantega, i tritureu-ho.Tot seguit, cobriu un motllo amb paper sulfuritzat, poseu-hi una capa de rodanxes de poma tallades ben fines a la base i a sobre poseu-hi una capa de ceba sofregida, una capa de fetge d'ànec tallat a làmines, una capa de filets d'anguila i cobriu-ho amb una altra capa de rodanxes de poma. A continuació, premseu-ho bé, poseu-hi un pes a sobre i deixeu-ho refredar a la nevera durant dues hores. Finalment, desemmotlleu el milfulls, talleu-ne un tros, poseu-hi una mica de sucre per sobre i caramel·litzeu-lo amb un bufador.I ja per acabar, emplateu el milfulls i poseu-hi una mica de puré de ceba tendra al costat.