Milfulls caramel·litzat de fetge gras, ceba tendra i anguila
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Antonio Saez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lasarte, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La anguila es considera un peix blau pel seu contingut en greix. Tot i que casi no té àcids grassos omege-3, hi destaquen els àcids monoinsaturats i poliinsaturats per sobre els saturats, cosa que fa que també estigui indicat en trastorns cardíacsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 fetge d'ànec semicuit
- 2 pomes Granny Smith
- 150 g de filets d'anguila fumada
- 1 kg de ceba tendra
- 150 g de nata
- 200 g de mantega
- oli i sucre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb mantega i una mica d'oli sofregiu un parell de cebes tendres tallades a la juliana.
Per fer el puré de ceba tendra, poseu en un cassó l'aigua i unes quantes cebes tendres tallades a daus i deixeu-ho bullir durant 12 minuts. Després, poseu-ho a la Thermomix, juntament amb la nata i la mantega, i tritureu-ho.Tot seguit, cobriu un motllo amb paper sulfuritzat, poseu-hi una capa de rodanxes de poma tallades ben fines a la base i a sobre poseu-hi una capa de ceba sofregida, una capa de fetge d'ànec tallat a làmines, una capa de filets d'anguila i cobriu-ho amb una altra capa de rodanxes de poma. A continuació, premseu-ho bé, poseu-hi un pes a sobre i deixeu-ho refredar a la nevera durant dues hores. Finalment, desemmotlleu el milfulls, talleu-ne un tros, poseu-hi una mica de sucre per sobre i caramel·litzeu-lo amb un bufador.I ja per acabar, emplateu el milfulls i poseu-hi una mica de puré de ceba tendra al costat.
Per fer el puré de ceba tendra, poseu en un cassó l'aigua i unes quantes cebes tendres tallades a daus i deixeu-ho bullir durant 12 minuts. Després, poseu-ho a la Thermomix, juntament amb la nata i la mantega, i tritureu-ho.Tot seguit, cobriu un motllo amb paper sulfuritzat, poseu-hi una capa de rodanxes de poma tallades ben fines a la base i a sobre poseu-hi una capa de ceba sofregida, una capa de fetge d'ànec tallat a làmines, una capa de filets d'anguila i cobriu-ho amb una altra capa de rodanxes de poma. A continuació, premseu-ho bé, poseu-hi un pes a sobre i deixeu-ho refredar a la nevera durant dues hores. Finalment, desemmotlleu el milfulls, talleu-ne un tros, poseu-hi una mica de sucre per sobre i caramel·litzeu-lo amb un bufador.I ja per acabar, emplateu el milfulls i poseu-hi una mica de puré de ceba tendra al costat.