Mici o Mititei (Carn picada a la brasa) - Romania

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Mirela i Claudia Popa, Alcanar

INGREDIENTS

  • carn picada
  • pebre vermell
  • pebre negre
  • gelatina
  • cervesa
  • llard
  • alls
  • sal

PREPARACIÓ

Salpebreu la carn picada al vostre gust i barregeu-la amb el llard. Trinxeu els alls i desfeu la gelatina. Afegiu-ho tot a la carn picada i doneu-li color adobant-la amb pebre vermell. Remeneu-ho com si féssiu un pastís, més o menys durant uns 15 minuts i, de tant en tant, aneu-hi afegint una o dues cullerades d'aigua. Després, deixeu reposar aquesta massa de carn durant unes 5 o 6 hores a la nevera. Per preparar els mici, mulleu-vos les mans amb una mica de cervesa i aneu donant forma allargada a les porcions de carn (més o menys de la mida d'una croqueta grossa). Poseu una planxa al foc -millor si és de ferro colat- i quan sigui ben calenta coeu-hi les peces de carn. La cervesa amb què us heu d'haver anat mullant les mans farà que en coure no s'enganxin gaire. Una altra opció, la més comuna a Romania, és coure els mici en unes graelles a la barbacoa.