Michelada (Cervesa picant) - Mèxic D.F., Mèxic

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Rosi Morales, Barcelona

INGREDIENTS

  • cerveses
  • llimes
  • pebre negre mòlt
  • bitxo en pols
  • sal
  • salsa de bitxo picant
  • salsa perrins
  • salsa maggi
  • glaçons de gel

PREPARACIÓ

Poseu 2 o 3 glaçons a cada got (millor si els gots són alts i amples) i espremeu-hi mitja llima a cada un. Condimenteu-ho amb un rajolí de salsa perrins, un de salsa maggi, unes gotes de salsa de bitxo picant, un polsim de pebre negre i un de bitxo mòlt, un pessic de sal.
Per últim, aboqueu una cervesa a cada got i remeneu-la lleugerament. Tasteu-la i rectifiqueu algun condiment, si és el cas.
La michelada és contundent i, segons els mexicans, molt més refrescant que una barreja popular aquí com podria ser la 'clara'.