Mhalabiye (Crema amb pistatxos) - Damasc, Síria

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Mireille Al Farah, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1,5 l de llet
  • 5-7 cullerades de sucre
  • 1 llimona
  • midó de blat de moro
  • aigua de roses
  • pistatxos (sense sal)
  • granets de xocolata

PREPARACIÓ

En un got, desfeu-hi 3 cullerades curulles de midó de blat de moro amb una mica de llet. Reserveu-ho.
Peleu els pistatxos i trossegeu-los menuts. Reserveu-los.
Poseu una olla al foc amb la llet i el sucre (més o menys quantitat, segons el vostre gust de dolçor) i remeneu-ho una estoneta perquè el sucre quedi ben desfet.
Renteu la llimona i ratlleu-ne la pell (només la part groga, que la blanca us amarguejaria). Afegiu-la a l'olla.
Quan la llet de l'olla comenci a arrencar el bull, afegiu-hi el midó de mica en mica i seguiu remenant-ho fins que s'espesseixi. Afegiu-hi, també, un rajolí d'aigua de roses. Vigileu de no posar-n'hi massa, que el seu gust és molt dominant.
Un cop la consistència sigui ben cremosa, però no gaire espessa, retireu l'olla del foc i deixeu-la temperar. En refredar-se s'acabarà d'espessir.
Repartiu la crema en bols o tassetes individuals posant-hi la crema i, per sobre, uns quants trossets de pistatxo i una mica de granets de xocolata escampats.
Deixeu-ho refredar dins la nevera fins el moment de servir.