Mero amb coco i curri

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi Arola
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Arola (Hotel Arts), Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 mero d'1,6 kg tallat a supremes
  • 50 g de menta fresca picada
  • 2 kg de patates noves
  • 1 manat de cebes tendres
  • 10 g de julivert sec
  • 10 g d'all en pols
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per al curri:
  • 7 g de xili
  • 70 g de vinagre de vi blanc
  • 10 g d'all
  • 1 g gingebre en pols
  • 1 g de comí
  • 1 g de cardamom verd
  • 1 g de claus
  • 1 g de canyella de branca
  • 1 g d'anís estrellat
  • 1 pot de mostassa antiga
  • Per a la salsa de coco:
  • 1,5 l de llet de coco

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó la llet de coco i deixeu-la reduir a foc suau.

Per fer el curri, poseu a la Thermomix el gingebre en pols, el comí, l'anís estrellat, el clau, el cardamom, la canyella, el xili, la mostassa, l'all i el vinagre i tritureu-ho.

A continuació, peleu les patates i les cebes i talleu-les a làmines ben fines amb una mandolina.

Per fer el milfulls, unteu una safata amb oli, poseu-hi una capa de làmines de patata, a sobre feu-hi una capa de làmines de ceba, amaniu-ho amb sal, pebre, julivert sec i all en pols, torneu a fer una capa de patata i així successivament fins que feu 5 o 6 capes. Seguidament, amaniu-ho amb un bon raig d'oli, cobriu-ho amb paper sulfuritzat i deixeu-ho coure al forn a 95 graus fins que la patata estigui ben tendra. Quan ja estigui cuit, traieu-ho del forn i talleu una porció del milfulls amb un motllo rodó.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu el mero prèviament salat per la part de la pell.

I ja per acabar, emplateu el milfulls, poseu-hi el mero a sobre, guarniu-lo amb una mica de menta fresca picada, salseu-ho amb un cordó de salsa de curri pel voltant i serviu-ho amb la llet de coco en una gerreta a part.
Anar al contingut