Merengues

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Morera
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L’espiga d’or, Vilanova i la Geltrú
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les clares d'ou son la millor font de proteïnes, contenen tots els aminoàcids essencials per a l'organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 12 merengues:
  • 250 g clares d'ou
  • 12 motlles de paper
  • 100 g de sucre glaç
  • Per a l'almívar:
  • 600 g de sucre
  • 100 g d'aigua
  • Unes quantes gotes de llimona
  • Per a les merengues de xocolata:
  • 250 g de cobertura de xocolata

PREPARACIÓ

Per començar, feu un almívar: poseu a bullir l'aigua amb 500 g de sucre, reserveu-ne 100 g, i unes quantes gotes de llimona.

Mentrestant, munteu les clares a la batedora. Quan estiguin muntades, afegiu-hi els 100 g de sucre que havíeu reservat i continueu-les muntant.

Seguidament, comproveu si l'almívar ha arribat al punt desitjat, aproximadament al cap d'uns dos minuts; introduïu la punta d'un ganivet en l'almívar, suqueu-lo en aigua, per no cremar-nos, i poseu-vos-el a la punta dels dits, entre l'índex i el polze, per veure si té la textura de bola que ha de tenir.

A continuació, poseu la batedora a marxa lenta, afegiu l'almívar, a poc a poc, a les clares i deixeu que es munti tot durant dos minuts més.

Mentrestant, desfeu la xocolata en un pot al bany maria i escalfeu el forn a 250º .

Tot seguit, aboqueu les clares muntades a la màniga pastissera, ompliu els motlles de paper, ensucreu unes quantes merengues amb sucre glaç i fiqueu-les al forn, preescalfat a 250º, a prop del gratinador perquè s'enrosseixin per la part de sobre, durant dos minuts.

Finalment, quan la xocolata s'hagi desfet, amb l'ajuda d'una cullera poseu xocolata al damunt de la resta de merengues.
Anar al contingut