Merengues de cafè
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
INGREDIENTS
- 3 clares d'ou
- 75 g de sucre
- 300 g de sucre (a punt de fil fort)
- cafè concentrat
- 1 gotet d'aigua per guarnir:
- uns quants grans de cafè de xocolata
PREPARACIÓ
Per fer el xarop, poseu un cassó al foc amb aigua i sucre i remeneu-ho fins que el sucre estigui a punt de fil fort.
Mentrestant, poseu les clares a la batedora per muntar-les a punt de neu. Afegiu-hi el sucre restant i quan estigin muntades del tot, tireu-hi el xarop a poc a poc i sense deixar de batre. Deixeu-ho refredar una mica. Manualment, barregeu-hi el café. Poseu-ho dins la mànega pastissera i ompliu les terrines, primer fins a la meitat i després fins dalt. Poseu-ho al forn un parell de minuts a 180º. Per a la presentació del plat, podeu fer servir grans de cafè de xocolata.
Mentrestant, poseu les clares a la batedora per muntar-les a punt de neu. Afegiu-hi el sucre restant i quan estigin muntades del tot, tireu-hi el xarop a poc a poc i sense deixar de batre. Deixeu-ho refredar una mica. Manualment, barregeu-hi el café. Poseu-ho dins la mànega pastissera i ompliu les terrines, primer fins a la meitat i després fins dalt. Poseu-ho al forn un parell de minuts a 180º. Per a la presentació del plat, podeu fer servir grans de cafè de xocolata.