Menjar blanc amb xocolata

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Christian Zanchetta
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aquarius, Escaldes (Engordany)Andorra

INGREDIENTS

  • Per al menjar blanc:
  • 1/4 l de llet
  • 200 g d'ametlles
  • 80 g de sucre
  • 1 pell de llimona
  • 10 g de canyella
  • 6 g de gelatina
  • 200 g de nata muntada
  • Per al cristal·lí de xocolata:
  • 100 g de sucre
  • 50 g d'aigua
  • 40 g de xarop de glucosa
  • 40 g de cacau
  • Per a la salsa d'albercocs:
  • 250 g d'albercocs secs
  • 3 dl de moscatell
  • 120 g de mel
  • 2 cl de vinagre balsàmic

PREPARACIÓ

Per començar, poseu aigua i els albercocs en un cassó i coeu-ho a foc molt baix.
A continuació, tritureu les ametlles, que prèviament haureu tingut en remull amb llet durant 6 hores, i coleu-ho. Després, poseu la llet en un cassó i afegiu-hi pell de llimona i canyella. Quan estigui ben calenta, incorporeu-hi les fulles de gelatina que haureu tingut en remulll. Quan la gelatina s'hagi desfet, coleu-ho i refredeu-ho al bany maria fins que tingui la consistència d'un xarop. Tot seguit, afegiu-hi la nata muntada i remeneu-ho. Després, ompliu uns motlles cilíndrics amb el menjar blanc i deixeu-ho refredar a la nevera. Per fer el cristal·lí, poseu sucre, aigua i xarop de glucosa en un cassó i deixeu-ho coure. Per fer la salsa d'albercocs, poseu els albercocs bullits en un pot i tritureu-los una mica. Afegiu-hi la mel, el vinagre balsàmic i el moscatell, i acabeu-ho de triturar. Quan la barreja per fer el cristal·lí arribi als 145 graus, retireu-la del foc, afegiu-hi el cacau en pols i remeneu-ho. Poseu-ho entre dues fulles de silicona i esteneu-ho bé. Quan s'hagi solidificat talleu-ho en trossos grans. I ja per acabar, desemmotlleu el menjar blanc i talleu-lo en rodanxes. Col·loqueu un tros de cristal·lí en el plat i poseu-hi una rodanxa de menjar blanc a sobre i així alternativament. Acompanyeu-ho de la salsa d'albercocs.
Anar al contingut