Menjar blanc amb xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Christian Zanchetta
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Aquarius, Escaldes (Engordany)Andorra
INGREDIENTS
- Per al menjar blanc:
- 1/4 l de llet
- 200 g d'ametlles
- 80 g de sucre
- 1 pell de llimona
- 10 g de canyella
- 6 g de gelatina
- 200 g de nata muntada
- Per al cristal·lí de xocolata:
- 100 g de sucre
- 50 g d'aigua
- 40 g de xarop de glucosa
- 40 g de cacau
- Per a la salsa d'albercocs:
- 250 g d'albercocs secs
- 3 dl de moscatell
- 120 g de mel
- 2 cl de vinagre balsàmic
PREPARACIÓ
Per començar, poseu aigua i els albercocs en un cassó i coeu-ho a foc molt baix.
A continuació, tritureu les ametlles, que prèviament haureu tingut en remull amb llet durant 6 hores, i coleu-ho. Després, poseu la llet en un cassó i afegiu-hi pell de llimona i canyella. Quan estigui ben calenta, incorporeu-hi les fulles de gelatina que haureu tingut en remulll. Quan la gelatina s'hagi desfet, coleu-ho i refredeu-ho al bany maria fins que tingui la consistència d'un xarop. Tot seguit, afegiu-hi la nata muntada i remeneu-ho. Després, ompliu uns motlles cilíndrics amb el menjar blanc i deixeu-ho refredar a la nevera. Per fer el cristal·lí, poseu sucre, aigua i xarop de glucosa en un cassó i deixeu-ho coure. Per fer la salsa d'albercocs, poseu els albercocs bullits en un pot i tritureu-los una mica. Afegiu-hi la mel, el vinagre balsàmic i el moscatell, i acabeu-ho de triturar. Quan la barreja per fer el cristal·lí arribi als 145 graus, retireu-la del foc, afegiu-hi el cacau en pols i remeneu-ho. Poseu-ho entre dues fulles de silicona i esteneu-ho bé. Quan s'hagi solidificat talleu-ho en trossos grans. I ja per acabar, desemmotlleu el menjar blanc i talleu-lo en rodanxes. Col·loqueu un tros de cristal·lí en el plat i poseu-hi una rodanxa de menjar blanc a sobre i així alternativament. Acompanyeu-ho de la salsa d'albercocs.
A continuació, tritureu les ametlles, que prèviament haureu tingut en remull amb llet durant 6 hores, i coleu-ho. Després, poseu la llet en un cassó i afegiu-hi pell de llimona i canyella. Quan estigui ben calenta, incorporeu-hi les fulles de gelatina que haureu tingut en remulll. Quan la gelatina s'hagi desfet, coleu-ho i refredeu-ho al bany maria fins que tingui la consistència d'un xarop. Tot seguit, afegiu-hi la nata muntada i remeneu-ho. Després, ompliu uns motlles cilíndrics amb el menjar blanc i deixeu-ho refredar a la nevera. Per fer el cristal·lí, poseu sucre, aigua i xarop de glucosa en un cassó i deixeu-ho coure. Per fer la salsa d'albercocs, poseu els albercocs bullits en un pot i tritureu-los una mica. Afegiu-hi la mel, el vinagre balsàmic i el moscatell, i acabeu-ho de triturar. Quan la barreja per fer el cristal·lí arribi als 145 graus, retireu-la del foc, afegiu-hi el cacau en pols i remeneu-ho. Poseu-ho entre dues fulles de silicona i esteneu-ho bé. Quan s'hagi solidificat talleu-ho en trossos grans. I ja per acabar, desemmotlleu el menjar blanc i talleu-lo en rodanxes. Col·loqueu un tros de cristal·lí en el plat i poseu-hi una rodanxa de menjar blanc a sobre i així alternativament. Acompanyeu-ho de la salsa d'albercocs.