“Menjar blanc” amb fumats

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergio i Javier Torres
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Dos cielos (Hotel Me), Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    El “menjar blanc” (llet amb ametlles) és una gran font de calci i fòsfor, minerals que mantenen els ossos forts i sans.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1/2 l de llet de vaca
  • 200 g d'ametlles crues pelades
  • 2 cullerades de licor d'amaretto
  • 200 g de fumats variats
  • 40 g de fulles d'amanir variades
  • sal
  • pebre
  • Per a la vinagreta:
  • 20 cl d'oli d'oliva verge
  • 7 cl de vinagre balsàmic
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les ametlles en remull amb la llet durant 3 hores. Passat aquest temps, tritureu-ho tot, afeigu-hi el licor d'amaretto, la sal i el pebre, i continueu emulsionant-ho fins que obtingueu una crema. Després, passeu la crema per un tamís perquè ens quedi una llet d'ametlles i reserveu-la en una gerreta fins al servei.

A continuació, prepareu la vinagreta amb l'oli d'oliva, el vinagre balsàmic, sal i pebre i amaniu les fulles variades amb aquesta vinagreta.

Finalment, talleu els fumats.

I ja per acabar, col·loqueu els fumats en un plat amb les fulles variades amanides i serviu la crema pels costats.