Menjar blanc amb cruixent de canyella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rosana Huguet
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Emilio, Les Borges del Camp (Tarragona)

INGREDIENTS

  • 1/2 l d'aigua
  • 100 g d'ametlles crues trinxades
  • 40 g de fècula de blat de moro
  • 1 canó de canyella
  • la pell d'una llimona
  • 100 g de sucre
  • 1 polsim de sal
  • Per al cruixent de canyella:
  • 1 làmina de pasta fil·lo
  • mantega
  • sucre
  • canyella en pols

PREPARACIÓ

Per fer el menjar blanc, bulliu en un cassó amb aigua el canó de canyella i la pell de la llimona.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi les ametlles trinxades i deixeu-ho bullir una estona més. Tot seguit, coleu la pasta, torneu l'aigua de bullir-la al cassó i afegiu-hi la fècula de blat de moro, el sucre i la sal. Remeneu-ho tot bé amb les varetes fins a obtenir una massa ben fina i, a continuació, poseu-la dins dels motlles i deixeu-la refredar a la nevera durant una hora.

Per fer el cruixent, espolseu sucre i canyella en pols sobre una safata de forn. Seguidament, poseu-hi la pasta fil·lo a sobre, unteu-la amb mantega prèviament desfeta i torneu a espolsar-hi sucre i canyella en pols per sobre. Finalment, poseu-ho a coure al forn durant 10 minuts a 100 graus.

I ja per acabar, emplateu el menjar blanc, desemmotlleu-lo i poseu-hi a sobre un cruixent de canyella.
Anar al contingut