Menjar blanc amb cruixent de canyella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosana Huguet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Emilio, Les Borges del Camp (Tarragona)
INGREDIENTS
- 1/2 l d'aigua
- 100 g d'ametlles crues trinxades
- 40 g de fècula de blat de moro
- 1 canó de canyella
- la pell d'una llimona
- 100 g de sucre
- 1 polsim de sal
- Per al cruixent de canyella:
- 1 làmina de pasta fil·lo
- mantega
- sucre
- canyella en pols
PREPARACIÓ
Per fer el menjar blanc, bulliu en un cassó amb aigua el canó de canyella i la pell de la llimona.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi les ametlles trinxades i deixeu-ho bullir una estona més. Tot seguit, coleu la pasta, torneu l'aigua de bullir-la al cassó i afegiu-hi la fècula de blat de moro, el sucre i la sal. Remeneu-ho tot bé amb les varetes fins a obtenir una massa ben fina i, a continuació, poseu-la dins dels motlles i deixeu-la refredar a la nevera durant una hora.
Per fer el cruixent, espolseu sucre i canyella en pols sobre una safata de forn. Seguidament, poseu-hi la pasta fil·lo a sobre, unteu-la amb mantega prèviament desfeta i torneu a espolsar-hi sucre i canyella en pols per sobre. Finalment, poseu-ho a coure al forn durant 10 minuts a 100 graus.
I ja per acabar, emplateu el menjar blanc, desemmotlleu-lo i poseu-hi a sobre un cruixent de canyella.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi les ametlles trinxades i deixeu-ho bullir una estona més. Tot seguit, coleu la pasta, torneu l'aigua de bullir-la al cassó i afegiu-hi la fècula de blat de moro, el sucre i la sal. Remeneu-ho tot bé amb les varetes fins a obtenir una massa ben fina i, a continuació, poseu-la dins dels motlles i deixeu-la refredar a la nevera durant una hora.
Per fer el cruixent, espolseu sucre i canyella en pols sobre una safata de forn. Seguidament, poseu-hi la pasta fil·lo a sobre, unteu-la amb mantega prèviament desfeta i torneu a espolsar-hi sucre i canyella en pols per sobre. Finalment, poseu-ho a coure al forn durant 10 minuts a 100 graus.
I ja per acabar, emplateu el menjar blanc, desemmotlleu-lo i poseu-hi a sobre un cruixent de canyella.